foto-links

raamdom-gr

Marienklage  – Jan van Maanen Oratorium voor solisten, koor en instrumentalisten

Datum/Tijd
zo 10-04-2022 / 16:00 - 18:00


De Marienklage, een middeleeuws passiespel over het verdriet van de drie Maria’s over de dood van Jezus Christus, wordt – wegens succes – op 9 en 10 april in reprise genomen.
Uitvoerenden zijn Marieke Steenhoek, Hanneke Tichelaar, Ingrid Stijsiger, Bas Kuijlenburg, Arian Foppen, Het Nederlands Concertkoor en een instrumentaal ensemble, o.l.v. componist Jan van Maanen
.

9 april om 20.15 uur, Jacobikerk Utrecht
10 april om 16.00 uur, Dominuskerk Amsterdam

Als adolescent hoorde dirigent en componist Jan van Maanen het zingen van een Marienklage, een middeleeuwse toonzetting van het lijden van de drie Maria’s uit het evangelie. Het maakte zo’n diepe indruk dat hij een eigen versie wilde schrijven. Deze keer niet met alleen solisten a capella, maar met daarbij een koor en een ensemble. Latijnse en Nederduitse teksten klinken in duidelijk middeleeuws geïnspireerde en tegelijk meeslepend hedendaagse muziek.
De Marienklage is een oratorium voor solisten, koor en instrumentalisten en gaat over verdriet en troost in de Passietijd. Over het samen dragen van het kruis dat een ieder van ons, zo lijkt het, vroeg of laat op zijn schouder geworpen krijgt. Over het vinden van troost bij elkaar wanneer er een leegte is ontstaan. Over het leren te berusten in gemis.

De Marienklage beleefde zijn wereldpremière op 20 april 2019  in de Utrechtse Jacobikerk.
Kijk en luister hier naar het Stabat Mater en Crux Fidelis.

Kaarten €20,00
Kaartverkoop via weticket en op de dag zelf aan de deur.

Kijk voor meer info op: Nederlandsconcertkoor

______

Fotocredits:
Jan van Maanen, Nederlands Concertkoor © Simon van Boxtel