foto-links

raamdom-gr

Lieddag ‘Kerst uitzingen’

Datum/Tijd
za 22-11-2014 / 10:00 - 16:30


Liederen op teksten van Huub Oosterhuis meerstemmig instuderen met koren en andere liefhebbers uit het hele land.

Lieddag onder leiding van Tom Löwenthal. Aan de vleugel dit keer Mark Walter, die voor deze keer Henri Heuvelmans vervangt. Inleiding en toelichtingen door liturgist Kees Kok.

Tijdens deze lieddag wordt weer een aantal nieuwe psalmen vrij ingestudeerd, onder andere Psalm 85, de adventspsalm bij uitstek (‘Gij hebt uw land begenadigd’). Daarnaast besteden we aandacht aan liedrepertoire voor (de zondagen na) Kerstmis en kersttijd, met thema’s als In den beginne was het woord (‘Verschenen is de mildheid’, ‘In den beginne het woord’), De kindermoord (o.a. het lied ‘Wij waren kinderen’), Simeon en Hanna (‘Lied van Simeon’) en Epifanie (‘Driekoningen’, ‘Lied van Micha’).

Programma
10.00 – 10.30 uur inloop en koffie
10.30 – 12.30 uur instudering van de koorpartijen
12.30 – 13.30 uur lunchpauze (er is koffie, thee en sap; géén lunch)
13.30 – 15.30 uur voortzetting instudering
15.30 – 16.00 uur theepauze
16.00 – 16.30 uur afsluiting met liturgisch concert

Kosten deelname € 25, inclusief programmaboek, koffie en thee. Er is een uitgebreide boeken- en cd-tafel.

Let op: geen kaartverkoop aan de deur, bestel via De Nieuwe Liefde! BESTELKNOP
Vanwege het aantal te drukken partituren en de capaciteit van de kerk is het belangrijk dat iedereen zich van te voren opgeeft door kaarten te bestellen.

Voor koren
Via deze website kunt u vanaf één mailadres maximaal tien kaarten bestellen. Heeft u een groter koor, dan moeten dus meerdere leden kaarten bestellen. Is dit een probleem, neem dan alstublieft contact op via lieddag@denieuweliefde.com. Hier kunt u ook met vragen terecht.

Over de locatie
De Dominicuskerk is rolstoeltoegankelijk. Er zijn voldoende toiletten, echter geen garderobe. In koude tijden is het aan te raden een extra vest mee te nemen. Het adres is Spuistraat 12, de ingang is om de hoek in de Korte Korsjespoortsteeg. De kerk bevindt zich op loopafstand van het Centraal Station.
Er is géén PIN-mogelijkheid.