foto-links

raamdom-gr

Lieddag en boekpresentatie van Stilte zingen

Datum/Tijd
za 24-11-2018 / 10:30 - 17:00


Tijdens deze vijfenzeventigste lieddag in de Amsterdamse Dominicuskerk, georganiseerd door Stichting Ekklesia Leerhuis Amsterdam (voorheen Stichting Leerhuis & Liturgie) zingen we weer oude en gloednieuwe, een- en meer-stemmige liederen uit het inmiddels omvangrijke repertoire op teksten van Huub Oosterhuis.

Muzikale leiding: Tom Löwenthal

Vleugel: Charlie Bo Meijering

Orgel: Arjan van Baest

Viool: Emma Breedveld

Dit is tevens de laatste Ekklesia lieddag in de Dominicus die door Kees Kok wordt georganiseerd en gemodereerd.

Tijd: 10.30-17.00u (Boekpresentatie: 16.00-17.00)

Opgave per e-mail:  secretariaat@ekklesia-amsterdam.nl

Kosten: €25 (koorpartij + koffie/thee)  Betaling contant aan de deur

Presentatie ‘Stilte zingen’

De lieddag wordt besloten met de boekpresentatie van Stilte zingen. In deze bundel de liturgische teksten verzameld die Huub Oosterhuis de afgelopen zestig jaar heeft geschreven en die

allemaal gezongen (kunnen) worden, in totaal meer dan zeshonderd bladzijden. Nog deze zomer heeft Oosterhuis deze verzameling verrijkt met een serie nieuwe teksten, vooral over bijbelse figuren.

Huub Oosterhuis zal een aantal teksten voorlezen, waarna ze gezongen worden door de deelnemers aan de lieddag, met medewerking van de koren van Ekklesia Amsterdam en de Dominicusgemeente. Daarnaast staat een drietal grote ‘klassieke’ nummers van Bernard Huijbers, Tom Löwenthal en Antoine Oomen op het programma.

Ook niet-deelnemers aan de lieddag zijn van harte welkom om te luisteren en mee te zingen. Opgave is wenselijk, via het e-mailadres hiernaast.

Kerk open vanaf 15.40 uur.  Entree € 5 (incl. koffie)