foto-links

raamdom-gr

LET IT BE: Berusting & bezinning met Wishful Singing

Datum/Tijd
zo 13-09-2020 / 15:00 - 16:15


Vergeet alle dagelijkse beslommeringen en geef je over aan de schoonheid van het gregoriaans en de (vroege) meerstemmigheid. Laat je op een prachtige locatie onderdompelen in de betoverende klank van Wishful Singing.

Toen Paul McCartney door een zware periode ging, droomde hij op een nacht dat zijn moeder Mary naar hem toe kwam en hem geruststelde. Zij was al overleden toen Paul 14 jaar oud was, maar was levensecht in zijn droom aanwezig. Het resultaat: het legendarische Beatles-nummer Let it be, het motto van het nieuwe concertprogramma van a cappella kwintet Wishful Singing. De vijf zangeressen zijn op zoek gegaan naar meer inspirerende vrouwen met een boodschap en vonden naast de Beatles onder meer epische muziek van de middeleeuwse powervrouwen en vrijdenkers Kassia (810-867), Hildegard von Bingen (1207-1291) en Birgitta van Zweden (1303-1373).

Naast gregoriaanse en andere eenstemmige gezangen staan op het programma ook verschillende meerstemmige composities, die de luisteraar een interessante kijk biedt op de ontwikkeling van de meerstemmigheid: van een enkele tegenmelodie bij een gregoriaans gezang tot de rijke klanken van Maurice Duruflé en de aanstekelijke ritmiek van de Beatles.

 

Tijden en tickets
11/09 – Liduina Basiliek, Schiedam – 19.30 uur

13/09 – Dominicuskerk, Amsterdam – 15.00 uur

19/09 – Onze Lieve Vrouwekerk, Maastricht – 15.00 uur

Kaartverkoop via www.wishfulsinging.nl.

Herman Finkers over Wishful Singing:

“Gregoriaans kun je op heel veel verschillende manieren zingen. Wat ik verreweg de mooiste stijl vind is hoe Wishful Singing het doet. Heel semiologisch, heel precies wetenschappelijk verantwoord, en toch heel naturel en vloeiend. Het beste van twee werelden.”