foto-links

raamdom-gr

Labyrint lopen

Datum/Tijd
zo 19-07-2020 / 13:30 - 16:30


Op 19 juli wordt het labyrintkleed neergelegd in de Dominicus, tijdens Open Kerk. Wil je eens kennis maken met een labyrint of heb je al eens mee gedaan met een workshop, laat je deze zondag inspireren! Tineke Dijkstra, Marianne Keisers, Lies Salzmann en Els van Tol zullen aanwezig zijn voor uitleg en vragen.

 Opgave niet nodig. Voel je welkom!

 

HET LOPEN VAN EEN LABYRINT

HET LABYRINT IS EEN RUIMTE WAARAAN JE JE KUNT TOEVERTROUWEN.

In tegenstelling tot een doolhof met kruisingen en doodlopende wegen, vormt het labyrint  één pad dat zich naar een centraal doel kronkelt.
Als je je laat leiden door het pad kom je vanzelf in het midden terecht. Al slingerend kom je meerdere malen om het centrum heen, je ziet het steeds liggen en je weet dat je er uiteindelijk zal komen, maar soms ook denk je er bijna te zijn en opeens ben je er weer ver van verwijderd. Het wordt dan ook vaak gezien als symbool voor je levensweg. Het lopen van een geleid pad, waarbij je niet naar de weg hoeft te zoeken, maakt dat je kunt ontspannen, je kunt concentreren en mediteren.

Een labyrint kun je op vele wijzen lopen: alleen of met een groep, feestelijk, gedenkend, als ritueel, om jezelf ‘uit de knoop te lopen’.