foto-links

raamdom-gr

Koorconcert beroemdste concertmissen

Datum/Tijd
za 23-04-2016 / 16:30 - 17:30


concertflyer

Een groot koor met begeleiding van een orkest voert delen uit de mooiste concertmissen uit. Soliste is de Amsterdamse sopraan Barbara Schilstra. Het geheel staat onder leiding van dirigent Martin van der Brugge.

In de loop van de muziekgeschiedenis namen componisten steeds meer de vrijheid om kerkelijke missen uit te werken tot concertmuziek. Beroemde Requiems zoals die van Mozart en Fauré, maar ook de Messe Solenelle van Gounod of de Petite Messe van Rossini klinken dan ook vaak in concertzalen overal ter wereld. Op zaterdag 23 april 2016 zingt het Nederlands Projectkoor selectie uit deze beroemde werken en andere concertmissen. Tijdens de uitvoering soleert sopraan Barbara Schilstra in een aantal aria’s. Het orkest is het Haydn begeleidingsensemble.

Het projectkoor dat het programma uitvoert, bestaat uit ongeveer tweehonderd zangers uit het hele land.

Met medewerking van:
Nederlands Projectkoor
Barbara Schilstra Sopraan
Haydn strijkkwintet
Gerrie Meijers Orgel/vleugel
Martin van der Brugge Dirigent

 
Toegangskaarten voor het concert (aanvang 16.30 uur) bedragen € 10,00 per stuk. Kaarten zijn te reserveren via Sing Along Events, telefonisch en via het online inschrijfformulier. U kunt ook toegangskaarten in de Dominicuskerk kopen op de dag van de uitvoering zelf.

Telefonisch bestellen:
Sing Along Events
Tel: 071 361 94 86
ma – vrij: 10:00 – 17:00