foto-links

raamdom-gr

Klimaatplatform – lunch

Datum/Tijd
zo 27-02-2022 / 12:30 - 14:15


Het Klimaatplatform van de Dominicus houdt deze 27 februari aanstaande weer een vegetarische lunch in de Grote Zaal na de dienst: vanaf 12.30 uur. Misschien kunt u een gerecht meebrengen; voor brood en drank wordt gezorgd. Tijdens de bijeenkomsten van het platform wisselen we hoopvolle initiatieven, ervaringen en berichten uit over het tegengaan van de klimaatcrisis. Dit keer komt uitgebreid het plan voor de aanschaf en aanleg van het Voedselpark Amsterdam in de Lutkemeerpolder (43 ha in Amsterdam-West) aan de orde.

Nu lijkt daar nog een bedrijventerrein te komen. Maar een initiatiefgroep wil er een agro-ecologisch Voedselpark maken. Een deel van de grond komt in gebruik bij diverse lokale gemeenschappen die groente en fruit telen voor eigen gebruik en dus zonder kunstmest of kunstmatige bestrijdingsmiddelen. De initiatiefgroep wil de grond met crowdfunding vrijkopen en vervolgens gaan beheren via een stichting en beheersfondsen. En het mooie is …. u  kunt in dit prachtige plan zelf participeren. Tijdens de Klimaatlunch vertelt Ingeborg de Lange alles over hoe dit is gedacht.

En natuurlijk kunt u eigen ervaringen en ideeën inbrengen. De bijeenkomst is tot uiterlijk 14.30 uur. Als u aanwezig wilt zijn, laat het dan een paar dagen tevoren aan ons weten.
Margriet Goddijn (m.m.goddijn@hetnet.nl) en Kees Sluis (sluiskimm@planet.nl).