foto-links

raamdom-gr

Kings & Queens voorjaarsconcert

Datum/Tijd
za 03-06-2023 / 20:00 - 22:30


Benjamin Britten                             Symphonic suite from Gloriana

Johann Nepomuk Hummel           Concert for trumpet and Orchestra

Edward Elgar                                   Cockaigne Overture

Felix Mendelssohn                          Symphony No. 5 in D Minor

 

Dirigent               Quentin Clare

Solist                    Floris Onstwedder, trompet

 

KAARTEN BESTELLEN

Toegang €20,00 / Studenten en jongeren tot 18 jaar € 15,00.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het orkest

www.symfonieorkesteindhoven.nl/kaarten

Een concert met koninklijk allure! Stelt u zich de “high society” uit vorige eeuwen voor, dandy’s met bolhoeden, wandelstokken en tophats, baljurken, hoofse dansen, paarden en koetsen, kerkklokken en straatventers …

Op het programma staan De Symphonic Suite, één van de vele concertstukken die Benjamin Britten haalde uit zijn kroningsopera “Gloriana” uit 1953.

De jonge trompettist Floris Onstwedder speelt daarna met ons Concerto a Trombe Principale (Trompetconcert in E Major) van Johann Nepomuk Hummel.

De Cockaigne Overture (opus 40), met als subtitel In London Town, is een compositie van Edward Elgar uit 1900 en werd voor het eerst uitgevoerd op 20 juni 1901. De titel van het stuk verwijst naar het land van Kokanje, Luilekkerland, dat Elgar als een metafoor voor Londen gebruikt ten tijde van Koning Eduard VII, gezien door de ogen van een jong stelletje.

Symfonie nr. 5 in D majeur/D mineur, beter bekend als de Reformatie symfonie, werd in 1830 gecomponeerd door Felix Mendelssohn ter ere van de 300ste presentatie van de Augsburgse Confessie, een belangrijk document van het Lutheranisme. Heel bekend is het koraalthema “Een vaste burcht is onze God” voorafgaand aan het vierde deel.  ​​

Symfonieorkest Eindhoven heeft in de afgelopen decennia zijn eigen unieke plek in het Eindhovense muzikale landschap weten te veroveren. De meeste leden van het orkest zijn (gevorderd) amateur, een aantal heeft een professionele muzikale achtergrond. Het orkest treedt een aantal malen per jaar op, zowel binnen als ook buiten de regio, vaak met toonaangevende solisten en koren uit binnen- en buitenland.

https://www.symfonieorkesteindhoven.nl/