foto-links

raamdom-gr

Kerkennacht

Datum/Tijd
za 20-06-2015 / 19:00 - 23:00


Zaterdagavond 20 juni staan onze deuren openen vanaf 19 uur!

KERKENNACHT-poster-voorbeeld

‘Kerk binnenstebuiten’ is het thema van de komende kerkennacht, een tweejaarlijks oecumenisch evenement waarbij talloze kerken en gebedshuizen in Nederland en andere Europese landen hun deuren openzetten. Ze laten nieuws- en leergierige bezoekers mee genieten waar zij goed in zijn. Wees erbij in het weekend van 21 juni 2015!

In het weekeinde van 19 tot 21 juni 2015 vindt de Kerkennacht plaats. In vele dorpen en steden in Nederland zetten kerken, van welke snit ook, hun deuren wagenwijd open. Een succesvolle formule die sinds 2007 in Nederland wordt aangeboden. Het landelijke thema: Kerk Binnenstebuiten.

Wees welkom voor een inspirerende tocht langs en door kerken. Een uitgelezen kans om van het langste weekend van het jaar een bezinnend feest te maken.

In 2013 deed de Dominicus (samen met De Duif) voor het eerst mee aan de Kerkennacht. We waren toen te gast in de Lutherse Kerk op het Spui. Bekijk de film die Birgit Oelkers van dat feest maakte:

Over de Dominicuskerk: De Dominicuskerk is een monumentaal gebouw. Achter de hoge grauwe muur aan de Spuistraat bevindt zich een wonderschone ruimte, vol van licht en kleur. Het gebouw en vrijwel het hele interieur is ontworpen in het atelier van Pierre Cuypers en vormt één harmonieuze eenheid, een totaalkunstwerk. Op de langste dagen van het jaar dringt het licht van de zon tot laat in de avond door de glas-in-lood ramen naar binnen en zet de kerk in een schitterend licht.
Tijdens de openstelling in de kerkennacht zal het majestueuze Adema-orgel bespeeld worden door de vaste organist van de Dominicus, Thom Jansen. Er zijn optredens van zangers en van het Dominicuskoor o.l.v. Leenke Boxer-de Lege.
De Dominicusgemeente is een levendige oecumenische kerkgemeenschap waarin vele werkgroepen actief zijn die zich zullen presenteren. De boekentafel biedt gelegenheid om te grasduinen, er is koffie, thee en fris verkrijgbaar en er zijn sanitaire voorzieningen, ook voor mindervaliden.
Iedereen is welkom om wat rond te lopen en ergens rustig te gaan zitten: laat de ogen dwalen in de ruimte en geniet van het samenspel van klank en kleur dat zich zo ook in de ziel ontvouwt.

Het programma van de avond.