foto-links

raamdom-gr

Kerk: Allerzielen

Datum/Tijd
zo 30-10-2022 / 11:00 - 12:15


1e dienst in de serie ‘Toekomst van het sterven’

Lezing Psalm 8 en De Troostzoekers van Marieke Lucas Rijneveld
Overweging door Eva Martens

Al maken we slimme vaccins, satellieten, kweekvlees en sprekende mensgelijkende robots: de dood blijft onafwendbaar. Dat verbindt ons met alle mensen van alle tijden, maar ook met de hele schepping. Een lofzang op de schepping, zoals in Psalm 8, is ook een lofzang op de dood, die net zo onmetelijk is. Op deze zondag gedenken we onze geliefden, die als universums uit ons leven zijn weggegaan, die gaten in ons achterlieten, die onwennig en te groot voelen. Op deze zondag zijn we troostzoekers in een onmetelijke, wonderbare schepping.

Namen op het kleed
We gaan ook door met het kleed voor de doden, die niet met foto en naam in het boek staan. Die misschien nooit in de Dominicus zijn geweest. De namen van hen die nog in ons hart leven. We tillen die naam dan even uit de vergetelheid. Het kleed hangt bij Allerzielen op het podium. Onderaan in het donkerblauw staat de zin: ’Ooit zal ik staan in licht’. Als u de naam van de betreffende persoon of personen in het wit borduurt op een donkerblauw of zwart stukje stof en u die naar het secretariaat stuurt zullen we zorg dragen voor het netjes opbrengen daarvan, zodat elk jaar het licht in het donker krachtiger wordt. Kunt u niet borduren, kent u niemand die dat voor u kan doen, neem dan contact op met het secretariaat. Dus: Alleen de naam, roepnaam of lievelingsnaam, letters niet groter dan 3 centimeter, uiterlijk 26 oktober bij het secretariaat.

Namen opdragen
Zoals gebruikelijk kunt u namen van dierbaren opdragen door ze op een briefje te schrijven en die tijdens de dienst bij het podium in een mand achter te laten op het moment dat u een kaars aansteekt. Als u niet lijfelijk bij de dienst aanwezig kunt zijn en toch graag 1 of meerdere namen wilt opdragen kunt u deze namen doorgeven aan het secretariaat via mail, ovv ‘opdragen namen Allerzielen’. We zorgen er dan voor dat deze namen in de mand op het podium aanwezig zullen zijn.

Na de dienst kunnen degenen die de dienst thuis volgen aansluiten bij de Koffie-via-Zoom.
U kunt de diensten via internet volgen: klik daarvoor hier