foto-links

raamdom-gr

Kerk: Door de wereld ga ik en vraag…

Datum/Tijd
zo 26-06-2022 / 11:00 - 12:15


4e dienst in de serie ‘Leren ontvankelijk leven’, slotdienst

Lezing: Genesis 11:31 – 12: 6 en een fragment uit ‘Uit liefde voor de Islam’
Overweging door Marcel Elsenaar

Wegtrekken uit het vertrouwde, en daarin open, aanwezig, aanspreekbaar zijn. Kunnen we dat? Onze levensloop wordt vaak mee bepaald door toevallige ontmoetingen en de keuzes om in te gaan op een stem die roept. Onze gids op deze weg is Paolo dall’Oglio sj, die koos voor een leven in het Syrische klooster Deir Mar Moussa en daar een oecumenische en interreligieuze gemeenschap stichtte. Hij reikt ons een paar inzichten aan voor een leven vanuit de dialoog. Laten we die eens uitproberen.

Voorbeden We vinden het fijn om u te betrekken bij de voorbeden. Is er iets dat u bezighoudt, dat u in de voorbeden genoemd zou willen zien? Graag uw reactie, uiterlijk zaterdagmiddag ovv ‘voorbede’ & datum, via ‘voorbeden@dominicusamsterdam.nl

Na de dienst komen we bij elkaar voor de Koffie-via-Zoom.
U kunt de diensten via internet volgen: klik daarvoor hier

Boeken Jan Nieuwenhuis
Deze dienst liggen er boeken rond het podium.Dit is de bibliotheek van onze pater familias Jan Nieuwenhuis. Vandaag hebt u de kans om een boek mee te nemen dat zijn bezit is geweest. In sommige heeft hij zijn naam gezet. Neemt u gerust één of meerdere boeken mee. Een fijne gedachte voor iedereen.