foto-links

raamdom-gr

Kerk: Vluchten voor verantwoordelijkheid

Datum/Tijd
zo 20-03-2022 / 11:00 - 12:15


4e dienst in de serie ‘Vluchten’

Lezingen Markus 11: 11-24 en Deuteronomium 16:11
Overweging door Gerhardt Scholte en bijdrage door Alied Blom

‘Waarom vluchten mensen weg voor tolerantie en opvang van vluchtelingen? Hoe kunnen zij elkaar weer naderen? En hoe brengen we de ‘vluchters’ op vrolijker gedachten? Moeten we bouwen aan versteviging van onze collectieve verantwoordelijkheid, of begint het juist bij mijn individuele verantwoordelijkheid. We lezen het verhaal van het uitruimen en schoonvegen van de tempel door Jezus, klassiek verhaal in de aanloop naar Pasen. En als spiegel veelzeggend voor het onderwerp van deze dienst. We luisteren ook naar ervaringen van een vluchteling en/of een vluchter.
Gerhardt Scholte is predikant van de Protestantse Kerk Amsterdam.
Alied Blom is via Vrouwen tegen Uitzetting VTU betrokken bij de groep We Are Still Here van uitgeprocedeerde asielzoekers, een helaas noodzakelijke voorzetting van de groep We Are Here (VTU – www.vrouwentegenuitzetting.com)

Voorbeden We vinden het fijn om u te betrekken bij de voorbeden. Is er iets dat u bezighoudt, dat u in de voorbeden genoemd zou willen zien? Graag uw reactie, uiterlijk zaterdagmiddag ovv ‘voorbede’ & datum, via ‘voorbeden@dominicusamsterdam.nl

Na de dienst komen we bij elkaar voor de Koffie-via-Zoom.

Er gelden geen coronamaatregelen meer – maar we houden nog wel een vak op 1,5 meter beschikbaar. Voor een overzicht: klik hier.
U kunt de diensten via internet volgen: klik daarvoor hier