foto-links

raamdom-gr

Kerk: Geloven door elkaar

Datum/Tijd
zo 07-11-2021 / 11:00 - 12:15


6e dienst in de serie ‘”Eigenlijk geloof ik niets”…maar wat dan wel?’

Lezing: Johannes 1, 35-51
Overweging door Germain Creyghton

Hoe zouden we kunnen geloven zonder de inspiratie van iemand die ons voorgaat, die ons met enthousiasme daartoe uitnodigt of ons onbewuste stootjes geeft in die richting? Heeft niet ieder mens die (hoe dan ook) gelooft een vader of moeder, een leraar, een vriend of een geliefde nodig gehad om zelf tot ‘geloven’ te kunnen komen? In het begin van het Johannesevangelie komen Jezus’ leerlingen als in een kettingreactie, ieder op zijn eigen manier, tot een ‘getuigenis’ van hun geloof. Op een of andere manier voelden zij in hem en in elkaar een aanstoot tot ‘geloven’. Maar hoe is dat voor ons en voor kinderen en jongeren in onze overhaaste samenleving, die nauwelijks meer van die aanstootgevers tegenkomen?

Voorbeden
We vinden het fijn om u te betrekken bij de voorbeden. Is er iets dat u bezighoudt, dat u in de voorbeden genoemd zou willen zien? Graag uw reactie, uiterlijk zaterdagmiddag ovv ‘voorbede’ & datum, via ‘voorbeden@dominicusamsterdam.nl

Na de dienst komen we bij elkaar voor de Koffie-via-Zoom.
Voor de mensen die in de dienst aanwezig zijn – we zullen na de vieringen van 24 oktober, 31 oktober en 7 november kort napraten . Een half uur of ietsje meer, net zoals kijkers naar de viering via internet doen in ‘Koffie met zoom’. Wij doen het dan zonder zoom, maar als het even kan met de prediker van de dag, om even uit te wisselen wat je aan de viering hebt beleefd. Welkom! 

Er zijn weer Coronamaatregelen: 1,5 meter afstand en mondkapjes: zie het bericht Coronamaatregelen 7 en 14 november
U kunt de diensten via internet volgen: klik hier