foto-links

raamdom-gr

Kerk: Stemmen uit de psychiatrie – LUISTERDIENST

Datum/Tijd
zo 29-03-2020 / 11:00 - 12:15


Deze dienst zal waarschijnlijk alleen te beluisteren zijn via internet- in lijn met de richtlijnen van de overheid ivm het coronavirus – zie dit bericht

Dienst in de serie ‘Hoor je mij?’, Veertigdagentijd 2020

‘Hoor je mij?’ Het is een vraag die – in vele varianten – klinkt in de kamers, separeerruimtes en op afdelingen van een psychiatrisch ziekenhuis. Dat kan een vraag zijn aan de Levende. Hoor je mij, ben je er, ook in deze wanhoop en duisternis; in dit zoeken naar hoop en naar licht? Maar het is ook een appel aan verpleegkundigen, behandelaars en, vanochtend, aan ons. Hoor je mij? Wil je mij horen? Wil je horen van mijn worsteling met wanhoop, vertwijfeling, angst en machteloosheid? Deze zondag luisteren we naar stemmen uit de psychiatrie. Stemmen die spreken van sporen van de Levende in hun bestaan.

In deze dienst zingt het Johanneskoor, het Dominicuskoor is afwezig.
Lezing: Michelle Najlis, ‘Wanneer alles diep van binnen pijn doet’
Overweging: Remco Graat

Iedere zondag om 11 uur is er een viering  met koor, piano én orgel, wisselende sprekers, kindernevendienst, eens in de 2 weken crèche (niet in de zomermaanden), brood en wijn en, na afloop, koffie en thee. De vieringen in de Dominicus zijn oecumenisch, maatschappijbetrokken en mensgericht. De vieringen duren iets meer dan een uur. Je bent altijd welkom.