foto-links

raamdom-gr

Kerk: Storm op het meer – storm in de ziel LUISTERDIENST

Datum/Tijd
zo 22-03-2020 / 11:00 - 12:15


Deze dienst is alleen te beluisteren via internet in lijn met de richtlijnen van de overheid ivm het coronavirus – zie dit bericht

Dienst in de serie ‘Hoor je mij?’, Veertigdagentijd 2020

Vlak voor het Joodse paasfeest beleven Jezus’ leerlingen momenten van duisternis en hevige angst wanneer ze na het wonder van de broodvermenigvuldiging het meer opgaan, het daar begint te stormen en ze Jezus over het kolkende water zien  lopen. Met een ‘Wees niet angstig, ik ben het’, stelt hij ze gerust, maar direct hierna spreekt hij de mysterieuze woorden over brood dat zijn lichaam en wijn dat zijn bloed is. Door dit alles wordt de vraag ‘wie is deze Jezus?’ er bij de leerlingen alleen maar indringender door. Leeft die vraag ook bij ons nog?

In deze dienst vindt het ritueel van de handenwassing plaats.
Lezing: Johannes 6
Overweging: Henk Hillenaar

Iedere zondag om 11 uur is er een viering  met koor, piano én orgel, wisselende sprekers, kindernevendienst, eens in de 2 weken crèche (niet in de zomermaanden), brood en wijn en, na afloop, koffie en thee. De vieringen in de Dominicus zijn oecumenisch, maatschappijbetrokken en mensgericht. De vieringen duren iets meer dan een uur. Je bent altijd welkom.