foto-links

raamdom-gr

Kerkdienst met uitvoering van Bachcantate

Datum/Tijd
zo 03-03-2019 / 11:00 - 12:15


J.S. Bach. Ich bin vergnügt mit meinem Glücke, BWV 84

Cantate 84 is een solocantate voor sopraan, met een vierstemmig slotkoraal op de melodie van ‘Wer nur den lieben Gott läßt walten’ (gezongen door leden van het Dominicuskoor). Bach componeerde de cantate voor 9 februari 1727, een van de drie zondagen vóór de vastentijd. De vastentijd dient zich al aan in deze cantate: de tekst roept op tot een sober leven, toewijding aan God en aanvaarding van het levenslot.

Soliste is Caroline Stam. Zij studeerde zang aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Erna Spoorenberg en Margreet Honig. Zij behaalde zowel het diploma Uitvoerend Musicus als Docerend Musicus (cum laude). Caroline trad in veel Europese landen op, onder dirigenten als Robert King, Ivan Fischer, Jan Willem de Vriend, Jos van Veldhoven en Ton Koopman. Zij verleende solistische medewerking aan diverse cd-opnames, waaronder de tiende aflevering van de serie Bach-cantates van Ton Koopman, en Bachs Johannes Passion met de Nederlandse Bachvereniging onder leiding van Jos van Veldhoven. Regelmatig verzorgt Caroline liederen-recitals in het kader van de Vereniging Vrienden van het Lied. (Zie verder carolinestam.nl)

Solist bachcantate zondag 3 maartHet Dominicus Bachensemble bestaat uit:

Adrie van Beurden, hobo

Evelyn Tjon-En-Fa, viool

Judith Noordzij, viool

Roald van Os, altviool

Marieke Langkamp, cello

Toon Kessels, contrabas

Eelco Kooiker, orgel (continuo)

Dirigent is Arjan van Baest

Tijdens delen van brood en wijn speelt het Dominicus Bachensemble het eerste deel uit het hoboconcert van Alessandro Marcello, een tijdgenoot van Bach.

Deze dienst maakt onderdeel uit van de serie Levensfase. Het thema is Levenslente. Overweging: Juut Meijer

Iedere zondag om 11 uur is er een viering met koor, piano én orgel, wisselende sprekers, kindernevendienst en crèche (niet in de zomermaanden), brood en wijn en, na afloop, koffie en thee. De vieringen in de Dominicus zijn oecumenisch, maatschappijbetrokken en mensgericht. De vieringen duren iets meer dan een uur. Je bent altijd welkom.