foto-links

raamdom-gr

Cantatedienst – Levensherfst

Datum/Tijd
zo 25-11-2018 / 11:00 - 12:15


25 november: viering met Bach-cantate en gastpredikant Arjan Broers

Wat als Jezus niet als snotneus was vermoord, maar als tevreden oude man had mogen sterven? Wat was dan zijn boodschap geweest? Over die vraag buigt gastpredikant Arjan Broers (zelf ook een snotneus), zich in deze bijzondere viering, waarin een cantate van Bach zal klinken:

J.S. Bach, Ich will den Kreuzstab gerne tragen (BWV 56)

Bach schreef deze cantate voor 27 oktober 1726. In tegenstelling tot de meeste van zijn cantates bestaat deze cantate enkel uit recitatieven en aria’s op vrije teksten; er komt geen bijbeltekst aan te pas, ook niet in het slotkoraal. Het libretto is gebaseerd op Jezus tocht over het meer van Genezareth. Deze overtocht is een metafoor voor het leven van de mens met alle voor- en tegenspoed die daar nu eenmaal bij hoort – een ‘Kreuzstab’ die iedereen moet dragen.

Mark Ellis Gough, bariton

Leden van het Dominicuskoor

Dominicus Bach Ensemble:

Evelyn Tjon-En-Fa, viool

Judith Noordzij, viool

Roald van Os, altviool

Marieke Langkamp, cello

Toon Kessels, contrabas

Adrie van Beurden, hobo

Jac van Trier, fagot

Eelco Kooiker, orgel

o.l.v. Arjan van Baest

 

 

 

Iedere zondag om 11 uur is er een viering met koor, piano én orgel, wisselende sprekers, kindernevendienst en crèche (niet in de zomermaanden), brood en wijn en, na afloop, koffie en thee. De vieringen in de Dominicus zijn oecumenisch, maatschappijbetrokken en mensgericht. De vieringen duren iets meer dan een uur. Je bent altijd welkom.