foto-links

raamdom-gr

Kerk: Keer u om naar ons toe, keer ons toe naar elkaar – over duurzaamheid en hoop

Datum/Tijd
zo 11-03-2018 / 11:00 - 12:15


Het is zondag Laetare – Verheugt u! – ook wel Halfvasten genoemd. We lezen uit het oecumenisch leesrooster Joh. 6,1-15, het verhaal over de wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging.

Hoe kunnen wij duurzaam leven verbinden met een menselijk en theologisch begrepen hoop? Hoe kunnen wij openstaan voor het ‘wonder’ in ons streven naar het ondersteunen en in leven houden (sustain-ability) van de aarde en onszelf? In het verhaal van Johannes maakt Jezus dit mogelijk voor de hele menigte, door ‘iets nieuws te beginnen’. Maar duidelijk wordt ook, dat hij hiervoor ‘woestijn’ nodig heeft: een ruimte waarin innerlijke kracht kan opkomen. Wat betekent dit voor ons?

In deze viering vindt het jaarlijkse ritueel van de handwassing plaats, symbool van omkering en hoop op nieuwe toekomst.

Voorganger: Germain Creyghton

Iedere zondag om 11 uur is er een viering met koor, piano én orgel, wisselende sprekers, kindernevendienst en crèche, brood en wijn en, na afloop, koffie en thee. De vieringen in de Dominicus zijn oecumenisch, maatschappijbetrokken en mensgericht. De vieringen duren iets meer dan een uur. Je bent altijd welkom.