foto-links

raamdom-gr

Viering in de serie ‘Schepping als visioen’: Het is al begonnen.

Datum/Tijd
zo 24-04-2016 / 11:00 - 12:15


In de brief aan de Romeinen legt Paulus er de vinger bij hoe we ons leven laten beheersen door onszelf te beperken tot onze natuur. Dat, zo schrijft hij, loopt uit op de dood. Maar hij getuigt ook van een andere mogelijkheid: leven in de geest van opstanding en verlossing.

De schepping kreunt en zucht in barensweeën. Ze ziet reikhalzend uit naar bevrijding uit de slavernij van de vergankelijkheid die al begonnen is, maar die wij nog niet zien. Als wij zuchten over ons lot, en hopen op een leven van heelheid en rechtvaardigheid, dan schuilt in die hoop misschien wel redding.  Voor onszelf en onze kinderen. Het is al begonnen.

Lezing: Romeinen 8:  4 – 25

Voorganger: Marcel Elsenaar -adviseur en projectleider in het onderwijs en in het veld van religie en zingeving. Op IJburg is hij een van de initiatiefnemers van de tempel van alledag.

 

Iedere zondag om 11 uur is er een viering met koor, piano én orgel, wisselende sprekers, kindernevendienst en crèche, brood en wijn en, na afloop, koffie en thee. De vieringen in de Dominicus zijn oecumenisch, maatschappijbetrokken en mensgericht. De vieringen duren iets meer dan een uur. Je bent altijd welkom.