foto-links

raamdom-gr

Kerk: Spelen

Datum/Tijd
zo 24-09-2017 / 11:00 - 12:15


André Droogers, emeritus hoogleraar culture antropologie, laat zien wat er gebeurt als je zomaar enkele bijbelteksten op een speelse manier leest. Het blijkt dat je kunt spelen met de tekst, en, beter nog, dat zelfs de auteur speelde bij het componeren. Nu wij nog?

Lezingen (van het leesrooster): Jona 3, 10 – 4, 11. Matth 20, 1-16

 

Iedere zondag om 11 uur is er een viering met koor, piano én orgel, wisselende sprekers, kindernevendienst en crèche, brood en wijn en, na afloop, koffie en thee. De vieringen in de Dominicus zijn oecumenisch, maatschappijbetrokken en mensgericht. De vieringen duren iets meer dan een uur. Je bent altijd welkom.

 

Inzamelingsactie: Voedselbank in Amsterdam-Centrum en Oud-West

De Voedselbank in Amsterdam-Centrum en Oud-West heeft weer een beroep op de Dominicusgemeente gedaan om deel te nemen aan een inzamelingsactie. De vraag naar de voedselpakketten van de Voedselbank neemt nog steeds toe: bijna 200 per week. Het is voor de Voedselbank moeilijk om evenwichtige pakketten samen te stellen.

De Werkgroep Diaconaat pakt deze vraag op en organiseert op zondag 24 september een inzameling in de kerk om de voedselpakketten aan te vullen. Alle houdbaar voedsel is welkom, maar bij voorkeur geen voedsel waarvan de houdbaarheidsdatum verstreken is. Welkom zijn bijvoorbeeld: peulvruchten/groenten/saus/soep in blikken of potten, vlees- en visconserven, houdbaar broodbeleg, koffie, thee, suiker, crackers/muesli, gedroogde vruchten, koekjes/chocola.  De Werkgroep Diaconaat zorgt ervoor dat het ingezamelde voedsel bij de Voedselbank wordt afgeleverd.

U kunt uw gaven inleveren vóór de aanvang van de dienst, bij binnenkomst van de kerk

 

Extra collecte: Stichting VPSG – advies en ondersteuning bij vragen rond seksueel geweld, godsdienst en zingeving.

De VPSG is een oecumenische stichting die al dertig jaar een luisterend oor en ondersteuning biedt aan vrouwen en mannen die te maken hebben gehad met seksueel misbruik.
Misschien heeft u een van de tv-documentaires op de dinsdagavond op NPO3 gezien? Misbruikt. Vier volwassen vrouwen gaan terug in hun verleden op zoek naar antwoorden op vragen rond het misbruik in hun jeugd. Allen zijn misbruikt door een bekende uit de familie. We zien hoe misbruik families uit elkaar trekt, zij die het geloven en zij die het niet geloven. We zien hoe heel veel dingen moeilijk worden; vertrouwen, stop zeggen, jezelf accepteren, een relatie beginnen en onderhouden, aangeraakt worden, seks hebben, een kind opvoeden, in God geloven….
Met al deze vragen en nog veel meer kunnen vrouwen en mannen terecht bij de VPSG. Een kenmerk van de VPSG is de aandacht voor geloofs- en zingevingsvragen.
De vrouwen op de TV willen niet langer zwijgen over het misbruik, zij zijn lang alleen geweest met hun geheim. De VPSG is er voor iedereen die dat luisterend oor nodig heeft. Wij krijgen geen subsidie en zijn afhankelijk van giften, uw aandacht en uw bijdrage is dan ook hard nodig. Heel hartelijk dank.

Website: www.vpsg.nl

Nieuwe Groenmarkt 8  I  2011 TW Haarlem  I  023-5328222  I  info@vpsg.nl    bankrekening NL81 TRIO 0212 2657 17