foto-links

raamdom-gr

Kerk: De vreemde vrijheid- in de schepping

Datum/Tijd
zo 30-04-2017 / 11:00 - 12:15


Het tweede scheppingsverhaal, dat eigenlijk het oudste is, kunnen we lezen als een fascinerend voorbeeld van scheppende vrijheid. Schepper en schepsel in een zeer lichamelijke, zelfs erotische wederkerigheid. Wat zegt dit over de vrijheid van de mens als schepper, bijvoorbeeld in de kunst?

Gelezen: Gen. 2, 4-10a

Overweging: Laurens ten Kate 

 

Vandaag is een koor uit Groot-Brittannië te gast in de Dominicus. Het is een koor met leden van allerlei leeftijden, waarbij het plezier in het samen zingen voorop staat. Ze hebben een breed repertoire, zowel klassiek, wereldmuziek, volksmuziek en gospel. Zij brengen een paar dagen in Amsterdam door.

Tijdens de dienst zullen zij enkele  gezangen uit hun eigen repertoire zingen. Wellicht zingen ze ook mee met een paar liederen uit het Dominicusrepertoire.

 

Iedere zondag om 11 uur is er een viering met koor, piano én orgel, wisselende sprekers, kindernevendienst en crèche, brood en wijn en, na afloop, koffie en thee. De vieringen in de Dominicus zijn oecumenisch, maatschappijbetrokken en mensgericht. De vieringen duren iets meer dan een uur. Je bent altijd welkom.