foto-links

raamdom-gr

Kerk – Mounir Samuel: God is groot

Datum/Tijd
zo 02-04-2017 / 11:00 - 12:15


Het is eenvoudig om God te aanbidden aan het begin der dingen, of aan het eind van een reis. Maar wat als je halverwege vastloopt? Waar is God als alles dood en begraven lijkt? Op het zwaarste punt in zijn leven, leerde Mounir Samuel in de Marokkaanse woestijn zijn grootste les: het is nooit voorbij en God is groot in alle omstandigheden. Een overdenking over hoop, geloof, twijfel en voortdurende beweging.

Wij lezen het Lazarus verhaal, uit Johannes 11 (NBV-vertaling)

Overweging: Mounir Samuel (1989) is een Egyptisch-Nederlandse politicoloog, auteur, spreker en artiest. Recent verscheen zijn literaire debuut “Liefde is de rebelse vogel” waarin hij de strijd met God, religie, seksualiteit, gender en maatschappij aangaat. Zie: www.mounirsamuel.nl

Iedere zondag om 11 uur is er een viering met koor, piano én orgel, wisselende sprekers, kindernevendienst en crèche, brood en wijn en, na afloop, koffie en thee. De vieringen in de Dominicus zijn oecumenisch, maatschappijbetrokken en mensgericht. De vieringen duren iets meer dan een uur. Je bent altijd welkom.