foto-links

raamdom-gr

Kamerkoor Vocoza zingt Psalmen

Datum/Tijd
za 31-10-2015 / 20:15 - 22:00


koor 31 oktober

 

Psalmen zijn poëzie om te zingen. De meest voorkomende en tegelijk meest ontroerende psalmen in de Bijbel bezingen de persoonlijke relatie met God. Het Mijn God, mijn God, waarom hebt Gij mij verlaten klonk zelfs aan het kruis uit Jezus’ mond. Deze psalm 22 klinkt ook in dit psalmenconcert van Kamerkoor Vocoza.

Het is één van de twee psalmen van Felix Mendelssohn, waarin de psalmist twijfelt of die God er wel is. Het moderne Laudate Dominum – ook een Bijbelse psalm – van Joonas Kokkonen laat die twijfel echter vrolijk varen.

De Vier Psalmen van Edward Grieg en de Sechs Geistliche Lieder van Hugo Wolf zijn geschreven op niet-Bijbelse teksten. Grieg toonzette religieuze volksliederen en Wolf koos voor de romantische natuur­poëzie van Eichendorff, maar het persoonlijke karakter blijft.

Het prachtige Requiem van Peter Cornelius, op een gedicht van Hebbel, sluit daar naadloos bij aan. Verstilde en bedachtzame muziek, waarin je ziel wordt meegevoerd met de harmonische wendingen als een boot op de zee.

Met medewerking van de baritonsolist Jacco Calis.

 Entrée en reserveren:

De toegangsprijs is € 14,00. Jongeren tot 26 jaar en houders van CJP en Stadspas en HaarlemPas zijn welkom tegen gereduceerd tarief (€ 9.00). Bij reservering en vooruitbetaling voor 28 oktober op NL05 INGB 0005 0572 19 t.n.v. Vocoza ontvang je € 1,00 voorverkoopkorting op het volle tarief. De kaarten liggen dan voor je klaar bij de ingang. De kerk opent een half uur voor aanvang.

Meer informatie:  www.vocoza.nl/psalmen