foto-links

raamdom-gr

Kamerkoor Vocoza viert de advent

Datum/Tijd
zo 03-12-2017 / 15:15 - 17:00


Flyer Vocoza Advent dec 2017 foto

Kerstmis zelf is zo voorbij. Maar al meer dan vijftien eeuwen lang vertellen christenen elkaar in de vier weken daaraan voorafgaand de verhalen die vooruitwijzen naar de komst van Christus: advent. Verhalen over hoop en vreugde, over de engel en een stal. Om in de juiste stemming te komen.

Kamerkoor Vocoza brengt u aan het begin van advent 2017 een programma met prachtig en onallekerstdaags vocaal werk dat die verhalen vertelt. Tussen de vier delen van het programma doet de aartsengel Gabriël zijn verkondiging, vertolkt door Peter Ketel en op tekst van Hein Walter.

Een programma met 16e-eeuwse polyfonie van Palestrina (Matin responsory) en Bernardi (Ad te Domine levavi), 19e-eeuwse moderne romantiek van Rheinberger (Benedixisti) en 20e-eeuws werk van Pärt (Magnificat), Strategier (O-antifonen), Kodály (Veni veni Emmanuel), MacMillan (Dominus dabit benignitatem), Biebl (Ave Maria), Nestor (Rorate cæli), Bennett (Out of your sleep) en een bijzonder arrangement van This is the truth. Het hemelse a spotless rose van Mealor voert u ten slotte de adventstijd in.

Het koor staat onder leiding van dirigente Sanne Nieuwenhuijsen.

Reserveren via www.vocoza.nl/veni

Zondag 3 december 2017, 15:15 uur, Dominicuskerk, Spuistraat 12; Entree 13,00 of  6,00 (jongeren tot 26 jaar, houders van CJP, of Stadspas).

De zaal en kassa zijn open 30 minuten voor aanvang.