foto-links

raamdom-gr

Kamerkoor D’Allure: Uit Europa

Datum/Tijd
za 18-02-2017 / 16:30 - 17:00


Kamerkoor D’Allure  o.l.v. Fokko Oldenhuis, is als projectkoor opgericht in 2013 voor de ambitieuze oudere kamerkoorzanger. Veel oudere zangers sluiten zich vanwege hun leeftijd niet meer zo gemakkelijk aan bij een regulier kamerkoor, terwijl de ambities en kwaliteiten van deze zangers onverminderd hoog zijn.

kamerkoor D'Allure (002)

De afgelopen jaren is bewezen dat het animo enorm is. Steeds zijn er weer aanmeldingen van nieuwe geïnteresseerde zangers uit het hele land. Na een auditie wordt men toegelaten en vervolgens volgt er een repetitieperiode van oktober tot februari die afgesloten wordt met enkele concerten.

Het vierde project van Kamerkoor D’Allure heeft de titel “UIT EUROPA”.

Opnieuw presenteert het koor zich met grote veelzijdigheid. Oude polyfonie van de Italianen  da Palestrina  en di Lasso in kleine bezettingen wordt gecombineerd met muziek van de holy minimalist Arvo Pärt  uit Estland en de donkere poëzie van Federico Garcia Lorca op muziek van de Fin Rautavaara.

Muziek van Knut Nystedt uit Noorwegen, Peterson-Berger uit Zweden en van de Litouwer Myskinis vullen het geheel aan, naast het ijzeren repertoire van de Duitser Felix Mendelssohn en delen uit de onbekende dubbelkorige mis van de Nederlander Henk Badings.

De samenwerking met accordeonist Theo Bodewits geeft dit programma een bijzondere kleur. Soms heeft de accordeon de functie van een concerterende orgelpartij, bijvoorbeeld in het Salve Regina van Arvo Pärt. In andere stukken mengt Bodewits zich haast onmerkbaar in de koorklank om aan het geheel een extra dimensie te geven.

Niet toevallig is het programma “UIT EUROPA” getiteld en zo samengesteld: Kamerkoor D’Allure maakt zich op om het eerste lustrum te vieren. Daarvoor zal het in het najaar van 2017 naar Brazilië reizen om op het korenfestival Unicanto in Londrina de Europese koormuziek te representeren. “UIT EUROPA NAAR BRAZILIË”!

Aanvang 16.30 uur, toegang: € 15,00