foto-links

raamdom-gr

Jubileumconcert Doulce Memoire 50 jaar!

Datum/Tijd
za 21-01-2023 / 20:15 - 22:30


Doulce Memoire pakt uit met het spetterende concert Die allerbeste Zeit ter afsluiting van ons 50-jarig jubileum! Samen met het prachtorkest Collegium Delft voeren we de immer ontroerende en wonderschone Actus Tragicus van Bach uit, de bewogen Sestina van Monteverdi en de helaas nog altijd actuele smeekbede van Schütz om vrede en goed bestuur in Verleih uns die Frieden en Gib unsern Fürsten gut Regiment. 

 

Maar het is niet alleen oude muziek wat de trom slaat… Vol trots kondigen we de wereldpremière aan van het door Felix van den Hombergh speciaal voor deze feestelijke gelegenheid gecomponeerde Syntagma! 

Uiteraard mag ook ons lijflied, Sandrins Doulce Memoire, niet ontbreken… Wij voeren de compositie uit die Daan Manneke op basis van dit chanson voor ons heeft gecomponeerd: Doulce Memoire Double. 

 

Dit concert is samengesteld door de drie dirigenten die voor Doulce hebben gestaan in de afgelopen 50 jaar. Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit oftewel de Actus Tragicusvoeren we uit op speciaal verzoek van oprichter en eerste dirigent van DoulceMemoire, Koen Vermeij. Tweede dirigent Gilles Michels bracht Schütz in en zal deze werken ook dirigeren, en de rest ligt uiteraard in de vertrouwde handen van de derde en huidige dirigent, Felix van den Hombergh.

 

Wij nodigen u van harte uit dit feest met ons mee te vieren!

 

www.doulcememoire.nl