foto-links

raamdom-gr

Johannes Passion van Johann Sebastian Bach door het GaLa-koor

Datum/Tijd
za 15-03-2014 / 20:00 - 22:30


gala-flyer-A6

• GaLakoor Amsterdam
• Oost-Nederlands Vrouwen Kamerkoor VocaMe Deventer
• Concerto Armonico
 
Dirigent
Yt Nicolai
 
Solisten
• Heleen Koele, sopraan
• Oscar Verhaar, alt
• Falco van Loon, evangelist
• Gerben Houba, tenor
• Wiebe-Pier Cnossen, Christus
• Sinan Vural, bas
 
Kaartverkoop
Op de concertavond, voor zover verkrijgbaar: € 21 per persoon
Voorverkoop tot 9 maart via administratie@galakoor.nl of via één van de leden: € 18 per persoon
Studenten: € 12,50 per persoon
 
Het GaLAkoor, Gay and Lesbian Amsterdam koor, is het eerste roze klassieke koor van Nederland en is gevestigd in Amsterdam. Wij zijn een klassiek koor voor homoseksuele mannen en vrouwen en al hun vrienden. Het repertoire beslaat klassieke muziek vanaf Bach. Ons koor wil muziek maken op niveau en plaats bieden voor plezier en vriendschap. In veel grote westerse steden bestaan al klassieke roze koren, maar in Nederland was dat nog niet het geval. Daar is nu sinds kort verandering in gekomen.
 
Muziek maken verbindt
In het verleden zijn veel homo-initiatieven ontstaan uit maatschappelijk protest. Nu leven we in een andere tijd maar de behoefte aan gemeenschapszin is nog steeds actueel. Bovendien verscherpt de homohaat en is er behoefte aan veilige havens. Ontmoeting en herkenning is in vele levensfasen van groot belang. Samen muziek maken verbindt.
 
Prachtige concerten om het beeld over homo’s en lesbiennes te nuanceren
Er zijn weinig gemengde roze koren in Nederland en geen daarvan is puur klassiek. Daarnaast bestaan in toenemende mate clichébeelden over homo’s en lesbiennes als het gaat om gedrag, uiterlijk en (slechte) smaak. GaLA wil daar tegenwicht aan bieden door zeer goede artistieke prestaties te leveren en op die manier te werken aan zichtbaarheid en een genuanceerd beeld. Het koor gaat zich inzetten voor prachtige concerten.
 
Repetoire
GaLakoor richt zich op grote werken voor koor en orkest. Daarbij wordt uiteraard ook aandacht besteed aan homoseksuele componisten. Ook gaan we op zoek naar nieuwe gevoelswaarden binnen tekst en muziek die ontstaan als homoseksuele mannen en vrouwen deze uitvoeren. Zo wil Gala vanzelfsprekendheden doorbreken, ook in geestelijke muziek, waaruit 80% van het koorrepertoire bestaat.
 
Klik hier voor meer informatie. www.galakoor.nl

15 maart 2014 20:00 uur (zaal open: 19.30 uur) in de Dominicuskerk, Spuistraat 12 te Amsterdam
bekijk de flyer