foto-links

raamdom-gr

Improviseren over het ongrijpbare?

Datum/Tijd
do 06-12-2018 / 15:00 - 17:30


Het improvisatie ensemble Genetic Choir en de Dominicuskerk beginnen een samenwerking rond stem, improvisatie en de persoonlijke ervaring van geloof.

Het project heet (Non)Corpus en begint met een eerste kennismaking rond de voorbereidingen voor de dienst op 23 december (4e advent). Daarvoor nodigen we je uit voor een workshop/kennismaking aanstaande donderdag, 6 december tussen 15:00 en 17:30 uur, in de kerk. Iedereen is welkom!
Zie hier de informatie over de 23-e.

De kern van het project is de vraag hoe we kunnen uitwisselen over het ongrijpbare, en is de ervaring van klank een goede metafoor om het daarover te hebben?

 (Non)Corpus verwijst als titel naar het lichamelijke, en stelt de vraag: Is de ervaring van klank iets lichamelijks of stijgt het daarboven uit? En is dat vergelijkbaar met de ervaring van het ongrijpbare?

Janneke Stegeman van het liturgisch team en Genetic Choir nodigen je samen uit om op 6 december kennis te maken met deze vraag én de aanpak van het Genetic Choir rond de stem  -en zo mee te doen/denken hoe de dienst van 23 december eruit komt te zien.

Het gaat die middag over het ervaren van klank (zangervaring is niet nodig om deel te nemen) en het thema van ‘hoop’. Inspiratie is het gezang van de oude Simeon die in een pasgeboren baby zijn levenslang meegedragen hoop vervuld ziet.

Donderdag 6 December, 15:00-17:30 in de Dominicuskerk.

Wil je even laten weten als je interesse hebt om erbij te zijn? Stuur een kort mailtje aan info@jannekestegeman.com

Het project (Non)Corpus gaat zich in 2019 verder ontvouwen, en wil gelovigen en niet-gelovigen samenbrengen rond de ervaringen in het leven die moeilijk in woorden zijn te vatten. We willen de gemeenschap van de Dominicuskerk intensief betrekken in dit project en aanstaande donderdag is een eerste mogelijkheid om kennis te maken.

Zie voor meer informatie Genetic Choir