foto-links

raamdom-gr

Het Lied van Ziel – Mantrazingen met Jan Kortie

Datum/Tijd
vr 22-12-2017 / 19:45 - 22:00


Mantra zingen o.l.v. Jan Kortie

Een keer per maand verzamelen zich een paar honderd mensen in de Amstelkerk om o.l.v. Jan Kortie mantra’s te zingen. En de laatste vrijdag voor Kerstmis vindt er ieder jaar een speciale editie van Het Lied van de Ziel plaats, dit jaar in de Dominicus. Tijdens die avond zingt Jan met de deelnemers eenstemmige en eenvoudig meerstemmige mantra’s en andere mooie, gewijde melodieën uit zeer diverse religieuze en spirituele richtingen, in allerlei talen. Veelal met pianobegeleiding. Een deel van de muziek is zeer ingetogen, een ander deel is uitbundig en vreugdevol.

Het gaat om korte stukjes tekst, soms maar een paar woorden, een enkele zin. Op een melodie die je gemakkelijk onthoudt, denken is niet nodig. Ook de muziek is eenvoudig en nodigt uit tot spontane meerstemmigheid. En dat schept ruimte om gewoon te zijn met de klank, met de samenzang, met de betovering van de herhaling en de soms wonderschone muziek die daaruit als vanzelf ontstaat. Het licht is gedempt, de sfeer is verstild, meditatief. Tussen de liederen door is het stil. Aan het begin van de avond worden er een paar liederen doorgenomen. Voor de meeste mantra’s is dat niet eens nodig, iedereen kan daar al snel in meedoen, geholpen door de pianobegeleiding.

De avond duurt van 20.00 – 22.00 uur, om 19.15 uur gaan de kerkdeuren open, vanaf 19.45 uur wordt het stil en klinkt er muziek.

De entreeprijs bedraagt €16,50, mensen met een minimuminkomen krijgen 30% korting. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.jankortie.nl/HetLiedvandeZiel