foto-links

raamdom-gr

Het Lied van Ziel – Mantrazingen met Jan Kortie

Datum/Tijd
vr 21-12-2018 / 19:45 - 22:00


Mantra zingen o.l.v. Jan KortieEen keer per maand verzamelen zich een paar honderd mensen in de Amstelkerk om o.l.v. Jan Kortie mantra’s te zingen. En de laatste vrijdag voor Kerstmis vindt er ieder jaar een speciale editie van Het Lied van de Ziel plaats in de Dominicus. Tijdens die avond zingt Jan met de deelnemers mantra’s uit zeer diverse religieuze en spirituele richtingen, in allerlei talen. Een deel van de muziek is verstillend, ingetogen, een ander deel is uitbundig en vreugdevol.

Het gaat om korte stukjes tekst, niet meer dan een paar woorden, op een melodie die makkelijk in het gehoor ligt. Zo ontstaat er ruimte om op te gaan in de klank, de samenzang, de betovering van de herhaling en de soms wonderschone spontane meerstemmigheid. Het licht is gedempt, de sfeer is verstild, meditatief. Tussen de liederen door is het stil. Aan het begin van de avond worden er een paar liederen doorgenomen. Voor de meeste mantra’s is dat niet eens nodig, iedereen kan daar, geholpen door de pianobegeleiding, al snel in meedoen.

Het Lied van de Ziel duurt van 20.00 – 22.00 uur, om 19.15 uur gaan de kerkdeuren open, vanaf 19.45 uur wordt het stil en klinkt er muziek. De entreeprijs bedraagt €16,50, mensen met een minimuminkomen krijgen 30% korting.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.jankortie.nl/HetLiedvandeZiel