foto-links

raamdom-gr

Het Lelikoor geeft een Adventsconcert

Datum/Tijd
zo 08-12-2019 / 15:30 - 17:30


Advent is een tijd van vreugdevolle verwachting, en dat is duidelijk hoorbaar in onze adventsconcerten van 8 en 11 december. We hebben een prachtig en afwisselend programma samengesteld, met enkel- en dubbelkorige a-capellawerken uit verschillende perioden en met uiteenlopende stijlen. De nadruk ligt op de renaissance en de barok, want daar ligt het hart van het Lelikoor. Zo kunt u uitbundige en meer ingetogen stukken verwachten van componisten als Byrd, Handl, Sweelinck, Scheidt en Praetorius. Deze worden aangevuld met muziek uit de romantiek – van een meditatief werk van de Russische componist Bortnjanski tot het krachtige ‘O Heiland’ van Brahms. Ten slotte maken we een uitstapje naar de jaren vijftig van de twintigste eeuw met een aantal korte stukken van de Nederlandse componist Herman Strategier – een moderne toonzetting van advent die ook duidelijk is geworteld in de historische muzikale taal. Een waaier aan verrukkelijke muziek dus, die u helemaal meeneemt in de warmte van de adventstijd.

Het Lelikoor is een Amsterdams kamerkoor dat zich heeft gespecialiseerd in oude muziek. De circa 22 zangers hebben allen een brede ervaring in koormuziek. Het koor staat sinds de oprichting in 1987 onder leiding van JanJoost van Elburg.

Het Lelikoor o.l.v. JanJoost van Elburg – Adventsconcert met werken uit diverse perioden van o.a. Byrd, Sweelinck, Praetorius, Brahms en Strategier

Meer informatie en voorverkoop: www.lelikoor.nl