foto-links

raamdom-gr

Het Hoofdstadkoor zingt de Mooiste Passiemuziek

Datum/Tijd
zo 31-03-2019 / 15:00 - 17:30


HSK affiche Passie def compZondag 31 maart, zondag Laetare (Latijn voor “Verheug U”), is de vierde zondag in de veertigdagentijd, een periode van bezinning in het christendom als voorbereiding op het Paasfeest. De Matthäuspassion van Bach is ongetwijfeld voor velen de favoriete muziek in deze tijd. Passiemuziek is een muziekstuk dat de passie, het lijden van Jezus Christus, als uitgangspunt heeft.

Maar er zijn meer bekende en minder bekende componisten die prachtige passiemuziek geschreven hebben. Ook Heinrich Schütz en Georg Philip Telemann hebben een Matthäus Passion gecomponeerd. Componisten als Cesar Franck, Franz Liszt en John Stainer hebben ontroerende muziek over de kruisgang van Christus geschreven. En iedereen kent ook The Messiah van Georg Friedrich Händel.

Het Hoofdstadkoor heeft een keuze gemaakt uit passiemuziek uit alle eeuwen:

DE MOOISTE PASSIEMUZIEK

 Het Hoofdstadkoor zingt deze prachtige muziek, samen met solisten en het Hoofdstadkoor Begeleidings Ensemble in de sfeervolle Dominicuskerk, met zijn bijzondere akoestiek.

Uitvoerenden: Hoofdstadkoor,  Yvonne Kok –  alt,  Ingrid Nugteren –  sopraan,  Gerrie Meijers – orgel

Hoofdstadkoor Begeleidings Ensemble, Martin van der Brugge – algehele leiding

Toegangskaarten €27,50 inclusief pauzedrankje te koop via de website www.hoofdstadkoor.nl en op 31 maart vanaf 14.15 uur in de Dominicuskerk

Denkt u er aan dat op zondag 31 maart de zomertijd ingaat, en dus de klok een uur vooruit moet worden gezet. Het zou jammer zijn als u dit bijzondere concert moet missen.