foto-links

raamdom-gr

Het Amsterdams Opera Koor zingt Rossini

Datum/Tijd
za 01-12-2018 / 16:00 - 18:00


Het oudste amateur-operakoor van Amsterdam brengt een Rossini-concert. Op het programma staan hoogtepunten uit drie zeer verschillende opera’s van deze veelzijdige componist: de uiterst zelden opgevoerde dramatische geschiedenis van Maometto Secondo, de vrolijke reisopera ll Viaggio a Reims en de ontroerende La Donna del Lago.

Aan dit concert werken mee de sopraan Gulnara Shafigullina, de mezzo Linsey Coppens, de tenor Amand Hekkers en de bas-bariton Nanco de Vries. De begeleiding is in handen van Hans Schellevis aan de vleugel. Het geheel staat onder leiding van dirigent Ago Verdonschot.

Het Amsterdams Opera Koor is in 1950 opgericht voor en door Amsterdammers die de beoefening van de amateurzangkunst op hoog niveau wilden bevorderen. Nog steeds bestaat het koor uit een groot aantal enthousiaste zangers die de muzikale zeggingskracht van het grote operarepertoire graag met het publiek willen delen.

Aanvang 16:00 uur, deur open 15:30 uur. Toegangskaart: € 20,- via www.operakoor.nl of een half uur voor aanvang bij de ingang (geen PIN).

Informatie: Marijke Blankestijn, concertorganisatie Amsterdams Opera Koor info@operakoor.nl   020 471 3594