foto-links

raamdom-gr

“Herzlich lieb hab ich dich” door het Lelikoor

Datum/Tijd
zo 29-09-2019 / 15:30 - 17:15


Het Lelikoor zingt odes aan Jezus en Maria, getoonzet door Buxtehude, Kerll, Mancini, Alessandro Scarlatti en Durante. Twee van deze werken, de Missa Corona Virginum van Johann Kaspar Kerll en het vijfstemmige Magnificat van Francesco Durante, zijn nog niet eerder uitgebracht. Koorleden hebben hier met veel geduld en kennis van zaken een moderne transcriptie van gemaakt. Het belooft dus een uniek concert te worden.

Flyer_Lelikoor_Herzlich lieb_29-09-2019

De eerste helft van het concert is gewijd aan Dietrich Buxtehude en Johann Kaspar Kerll. Buxtehude is een van de markantste vertegenwoordigers van de Noord-Duitse barok en had grote invloed in Noord-Duitsland. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste voorlopers van Bach. Kenmerkend voor de vele vocale werken van Buxtehude is de levendige, expressieve weergave van de tekst. Dat past goed bij de wens van het Lelikoor om koorwerken zowel inhoudelijk als muzikaal uit te drukken en op het publiek over te brengen. We zingen dan ook twee werken van zijn hand, Befiehl dem Engel en Herzlich lieb hab ich dich. De Missa Corona Virginum van Kerll is een ode aan Maria, maar tegelijkertijd een eerbetoon aan de nonnen bij wie Kerlls oudste dochter intrad.

In het tweede deel van het concert zingt het Lelikoor werken van belangrijke vertegenwoordigers van de Napolitaanse school uit de eerste helft van de 18e eeuw, waaronder het prachtige Salve Regina van Alessandro Scarlatti, het vijfstemmige Magnificat van Francesco Durante en delen uit een mis van Francesco Mancini.

Het Lelikoor is een Amsterdams kamerkoor dat zich heeft gespecialiseerd in oude muziek. De circa 25 zangers hebben allen een brede ervaring in koormuziek. Het koor staat sinds de oprichting in 1987 onder leiding van JanJoost van Elburg.

Het Lelikoor o.l.v. JanJoost van Elburg – Concert Herzlich lieb hab ich dich

met werken van o.a. Buxtehude, Kerll, Durante, Scarlatti en Mancini

Begeleid door barokensemble ’t Kabinet onder leiding van violist Daniel Boothe

Meer informatie en voorverkoop: www.lelikoor.nl