foto-links

raamdom-gr

Heerlijk heilig avondje in de OBA

Datum/Tijd
di 06-12-2022 / 19:30 - 21:00


Wie krijgt de allereerste Nicolaaspenning? Deze nieuwe onderscheiding wordt tijdens het symposium Heerlijk Heilig Avondje uitgereikt in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) op 6 december, de naamdag van Sinterklaas. De penning is bestemd voor een persoon of een organisatie die zich onbaatzuchtig heeft ingezet voor de stad Amsterdam. Iemand die handelt in de geest van stadspatroon Sint Nicolaas. Volgens de legende wierp hij bijvoorbeeld goudklompjes door het raam als bruidsschat voor drie jongedames die zodoende niet tegen hun zin in de prostitutie hoefden.

Voor de Nicolaaspenning kan iedereen nog kandidaten opgeven tot 25 november: nicolaasjaar@nicolaas-parochie.nl

Jury: Jacobine Geel (voorzitter College van Rechten van de Mens), Corine van der Loos (Caritas bisdom Haarlem-Amsterdam), José Manshanden (directeur GGD Amsterdam), Frank Paauw (korpschef politie Amsterdam), Eric Fennis (pastoor Nicolaasbasiliek)

Tijdens het Heerlijk Heilig Avondje, de afsluiting van afgelopen Nicolaasjaar over de stadspatroon, spreken onder anderen filosofe Désanne van Brederode en auteur Nicolaas Matsier. Hij leest zijn Sint Nicolaasverhaal voor, dat hij speciaal voor de gelegenheid schreef.
Alle Amsterdammers zijn welkom op deze Nicolaasavond met aansluitende borrel. Deelname gratis.

Plaats: OBA, Oosterdokskade 143, Amsterdam
Tijd: 6 december van 19.30 tot 21.00 uur
Aanmelden: graag via: nicolaasjaar@nicolaas-parochie.nl