foto-links

raamdom-gr

Gay Pride Kerkdienst 2014

Datum/Tijd
zo 03-08-2014 / 12:30 - 14:00


Normaal publiceren we alleen activiteiten in de Dominicus zelf, maar hiervoor maken we een uitzondering. Gay Pride Viering in de Keizersgrachtkerk.

Luisteren naar eigenheid

Het thema van de Gay Pride is dit jaar ‘Listen!’ Luisteren is belangrijk en in de Gay Pride Kerkdienst betekent dat vooral: luisteren naar jezelf, naar wat jou tot jou maakt. Wie wij zelf zijn als lesbiënnes, homo’s, biseksuelen en transgenders wordt ter wille van het gesprek met anderen vaak even tussen haakjes gezet, omdat wij wíllen luisteren naar de ander, maar ook omdat de orde van het gesprek met anderen dat nogal eens van ons verlangt: je eigen emoties ‘even’ terzijde schuiven, je eigen ervaringen, wie jij bent.

Daarom luisteren we in de Gay Pride Kerkdienst nu eens volop naar ons zelf, of we nu homo zijn of hetero. Het einde zal dat niet zijn. Wat uit onze eigenheid, uit wie wij echt zijn naar voren komt maar vaak verborgen blijft, dat mag worden gehoord, sterker nog: dat moet openbaar worden gemaakt! Wat verborgen is, mag niet verborgen blijven, zegt het Evangelie naar Marcus. Dan wordt luisteren spannend, op het scherpst van de snede. Het gaat ergens over!

Zondag 3 juli, 12.30 – 14 uur in de Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566, 1017 EM Amsterdam.

Lees meer over de Gay Pride Kerkdienst