foto-links

raamdom-gr

GALAKOOR zingt REQUIEM FOR HUMANITY.

Datum/Tijd
vr 19-05-2017 / 20:00 - 22:00


galakoor

Leonard Bernstein              – Chichester Psalms (1965)

Ralph Vaughan Williams    – Lord Thou hast been our refuge (1921)

Helen  Ostafew                   – Requiem for Humanity (2015)

GALAKOOR o.l.v. Yt Nicolai

m.m.v.

Hanneke Hommes (sopraan),

Karen Engels (alt),

Coen Honig (bariton)

Gerrie Meijers, orgel / piano

Tom Rutgers, percussie

Toegang € 20 aan de zaal, € 18 in de voorverkoop via www.galakoor.nl. Studenten en vrienden van Galakoor € 15

Korte toelichting op het programma:

Voor zangers behoren de Chichester Psalms  tot de meest uitdagende composities van het 20e-eeuwse koorrepertoire. Het stuk is een mengeling van gewijde muziek en West Side Story-achtige ritmes. Bernstein schreef het in opdracht van het Britse Southern Cathedrals Festival toen dat in 1965 in Chichester gehouden zou worden. Hij verwerkte zes psalmen van David in dit stuk. Vandaar de titel Chichester Psalms.

 

In Lord Thou hast been our refuge combineert Vaughan Williams een lied in prozavorm met een op muziek gezet hymne die af en toe gelijktijdig klinken. Psalm 90 wordt in dit stuk vrijwel integraal gebruikt.

 

Helen Ostafew’s Requiem for Humanity past enerzijds in de traditie van het requiem, maar het maakt ook gebruik van de tonale spreiding en fricties van de hedendaagse muziek, terwijl het een volledig eigen stuk blijft. Het is geïnspireerd door de overtuiging dat de hele mensheid iets gemeen heeft. Het stuk is opgezet rond de Latijnse mis met tussendoor teksten over leven en dood die ontleend zijn aan diverse religies, visies op de wereld en gedichten.

Galakoor

Galakoor (Gay and Lesbian Amsterdam) is een roze koor dat zich toelegt op de uitvoering van klassiek repertoire. Het onderscheidt zich door een flinke dosis lef en passie. De muzikale interpretatie van dirigent Yt Nicolai resulteert steeds in een bijzonder concert.

Galakoor is opgericht in 2013 en bestaat uit ervaren koorzangers.

Meer informatie vindt u op onze website: www.galakoor.nl,

Facebook   https://www.facebook.com/Galakoor/?fref=ts