foto-links

raamdom-gr

Galakoor met het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach

Datum/Tijd
za 15-12-2018 / 20:00 - 22:00


cropped-Logo-Galakoor-1Net als de Matthäus-Passion en de Johannes-Passion mag ook het Weihnachts-Oratorium (BWV 248)  zich verheugen op een steeds groter publiek. Voor dit oratorium bundelde Bach een aantal cantates tot één programma met louter hoogtepunten. Voor Bach was dat een vrij gebruikelijke werkwijze: hij recyclede veel van zijn eigen composities. Veel stukken waren eerder geschreven ter gelegenheid van koninklijke kroningen en verjaardagen.

De zes delen van het Weihnachts-oratorium namen de liturgische plaats in van de cantates op de drie kerstdagen 1734 en op Nieuwjaarsdag, Driekoningen en de zondag na Nieuwjaar 1735. Een integrale uitvoering op één avond, hoewel korter dan een Hohe Messe of een Matthäus-Passion, heeft Bach nooit beoogd. Galakoor zingt de delen 1 en 3 die betrekking hebben op het kerstgebeuren in strikte zin; ze zijn geïnstrumenteerd met trompetten en pauken en  zijn de meest extraverte delen van het WO. Verder zingt het koor de delen 5 en 6 die betrekking hebben op het verhaal van de drie koningen (Wijzen uit het Oosten) en oorspronkelijk bedoeld voor de na nieuwjaar.

Galakoor keert met dit concert terug naar de componist met wie het in 2014 debuteerde, toen het Bach’s Johannes-Passion zong in de Dominicuskerk.

Voor dit concert wordt Galakoor begeleid door Het Promenade Orkest. Solisten zijn: Michelle Mallinger (sopraan) Annette Stallinga (alt), Joost de Vries (tenor) en Sinan Vural (bariton). Het geheel staat onder leiding van Joke Geraets.

Kaarten à € 20, (studenten/CJP € 15,-) zijn in voorverkoop verkrijgbaar via www.galakoor.nl en bij leden van het Galakoor. Prijs aan de kassa: € 22,-