foto-links

raamdom-gr

Frans programma van Caecilia Camerata

Datum/Tijd
zo 02-07-2023 / 16:00 - 18:00


Op zondagmiddag 2 juli brengt Caecilia Camerata u alvast in vakantiesfeer met werken van Franse componisten. Op het programma staan ‘Danse’ van Claude Debussy, oorspronkelijk een werk voor piano en na het overlijden van Debussy door Maurice Ravel bewerkt voor orkest bij wijze van eerbetoon. Vervolgens hoort u Ravel’ bekende ‘Le tombeau de Couperin’ en tot slot de sprankelende Eerste Symfonie van Charles Gounod.

U kunt weer genieten van een energieke, gepassioneerde uitvoering onder de zeer inspirerende leiding van Jasper de Waal.

Caecilia Camerata

Caecilia Camerata heeft als doel gepassioneerde musici met een carrière buiten de muziekwereld de kans te geven om samen op hoog niveau muziek te maken. Een variëteit aan werken zijn in de afgelopen jaren in verschillende bezettingen uitgevoerd: van Mozart, Haydn en Beethoven tot Strauss, Brahms, Ravel, Sjostakovitsj, Stravinsky en Wagenaar. Vaak met aansprekende solisten. Doel is steeds om de muzikale kern van de muziek te bereiken en die te delen met het publiek.

Jasper de Waal
Naast een zeer geslaagde carrière als solo-hoornist bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest is Jasper de Waal ook actief als dirigent. Intensieve studie bij Jan Stulen, zijn grote repertoirekennis en jarenlange muzikale input op het hoogste niveau maken hem een interessante en bevlogen dirigent.

Caecilia Camerata
Dirigent: Jasper de Waal

Programma:
●   Claude Debussy – Danse
●   Maurice Ravel – Le tombeau de Couperin: Prelude, Forlane, Menuet, Rigaudon
●   Charles Gounod – Symfonie nr. 1: Allegro molto, Allegretto moderato, Scherzo, Finale

http://www.caeciliacamerata.nl

Concert

Zondag 2 juli 2023, aanvang 16:00u

Toegang

€ 20,- / kinderen t/m 12 jaar € 7,50