foto-links

raamdom-gr

Fenix viert jubileum met Sweet tea

Datum/Tijd
vr 22-11-2019 / 20:15 - 22:00


Koor Fenix bestaat twintig jaar en geeft daarom eind november twee jubileumconcerten in de Dominicuskerk. Op het programma staan onder meer het spectaculaire Requiem van Schnittke en de wereldpremière van een muziekstuk dat speciaal voor ons geschreven is. Het worden twee bijzondere optredens, samen met een instrumentaal ensemble én een aantal oud-koorleden.

Alfred Schnittke componeerde zijn overdonderende Requiem begin jaren zeventig in de Sovjet-Unie. Religieuze muziek mocht daar niet worden uitgevoerd, maar vermomd als achtergrondmuziek bij een toneelstuk van Schiller kreeg hij het tóch voor elkaar. De bezetting is verrassend: het koor krijgt versterking van onder meer orgel, piano, slagwerk, koperblazers, elektrische gitaar en basgitaar.

Met dezelfde instrumenten heeft percussionist-componist Gábor Tarján speciaal voor Fenix een geheel nieuwe compositie geschreven: What is a nail. De twee stukken vullen elkaar mooi aan. Tegenover het theatrale Requiem staat de lichte, melodieuze en uitdagende compositie van Tarján op een humoristisch gedicht van Gertrude Stein: Sweet tea.

Op het programma van ons feestelijke jubileum staan verder de sfeervolle werken Cloudburst van Whitacre en Stars van Ešenvalds. En na afloop blikken we terug op twintig muzikale jaren. Kortom: niet te missen voor oude én nieuwe Fenix-fans!
Programma:
Schnittke            Requiem
Tarján                   What is a nail
Ešenvalds           Stars
Whitaker             Cloudburst

Entree € 24

CJP, Stadspas,65+ en voorverkoop € 20

Kinderen t/m 12 jaar gratis

voorverkoop via www.koorfenix.nl

Dit concert wordt herhaald op zondag 24 november 15.15 uur

Met dank aan AFK, het Prins Bernard Cultuurfonds (Noord Holland), de Iona Stichting en P.W. Janssen’s Friesche Stichting.