foto-links

raamdom-gr

Fada speelt ‘Talent op de vlucht’

Datum/Tijd
vr 24-03-2017 / 19:30 - 21:30


talent 3

 

Kaarten kunnen besteld worden door € 10,- per kaart te storten op: NL 45 ABNA 0435 6572 08 t.n.v. Kerkgenootschap Dominicusgemeente; de kaarten liggen dan op 24 maart bij de ingang van de kerk voor u klaar.

‘Talent op de vlucht’ is een bijzondere voorstelling waarin de verhalen van Syrische vluchtelingen door deze vluchtelingen worden verteld. Dat kruipt onder je huid. Gevlucht voor de oorlog, gevlucht omdat je je mening niet mag uiten, gevlucht omdat je een christelijk meisje liefhebt ………. Zulke ontluisterende ervaringen zijn verwerkt in ’talent op de vlucht’.
De voertaal is Arabisch, de Hollandse toehoorder verstaat dan ook geen woord. Daar begint de boodschap al: ‘hoe moeilijk is het als je niets van de taal begrijpt’.
Dankzij het intensieve (fysieke) spel van de acteurs, komen de scènes onontkoombaar tot leven.
Na afloop lichten de acteurs met behulp van een tolk het stuk toe en kan het publiek vragen stellen. Bij een drankje is er daarna ook gelegenheid om persoonlijk met de acteurs te praten.
Dit toneelstuk brengt de strijd die vluchtelingen gevoerd hebben en voeren heel dichtbij. We weten het, we lezen erover en zien beelden op televisie maar het bijwonen, het beleven van deze voorstelling doordringt je nog intensiever van het leven van onze medemensen. Overigens neemt het verhaal van deze mensen door hun veerkracht een positieve wending.
Kaarten voor 10 euro per stuk zijn te bestellen via dominicusamsterdam.nl/fada/ zie ook de bankrekening hierboven genoemd.
De kaart(en) liggen dan op 24 maart voor u klaar bij de ingang van de kerk.

 

talent 1 Talent 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Het publiek over Talent op de vlucht

Fantastisch, deze acteurs verdienen het om verder geholpen te worden. Echt talent herken je en dit zou door heel Nederland gespeeld moeten worden om meer begrip te krijgen voor de verschrikkelijke dingen die hen en zoveel anderen zijn aangedaan.

Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst gehuild heb bij een voorstelling. Maar vanavond kon ik gewoon niet stoppen. Wat een indrukwekkende voorstelling!