foto-links

raamdom-gr

Extra collecte voor stichting CHILD

Datum/Tijd
zo 23-10-2016 / 11:30 - 11:45


Via Stichting CHILD ontvangen circa 500 door Aids verweesde en daardoor armlastige Tanzaniaanse kinderen jaarlijks hun schoolgeld.

Zo’n 20 jaar geleden vroegen verpleegkundigen om hulp voor een alleenstaande moeder die 6 Aids- weeskinderen in haar huisje van 4×4 meter opving. Zo begon het project met veel hulp vanuit Nederland. Deze hulp is nog steeds nodig.

De 500, voor hun jaarlijkse schoolgeld van circa 75€, nu van CHILD afhankelijke kinderen worden door dorpsoudsten en de scholen geselecteerd. De steun moet hoogstnodig zijn en het onderwijs relevant voor hun toekomst. Lagere school, middelbare school, beroepsonderwijs.

Dat goed onderwijs, aan jongens én meisjes, nodig is voor de toekomst van deze kinderen, hun land….onze wereld,  spreekt voor zich. Het alternatief voor deze kinderen is doelloos op straat rondslenteren, wat vaak resulteert in een gevoel er niet meer bij te horen en vandaaruit  beginnen ze met kleine criminaliteit, lijmsnuiven en prostitutie.

Het CHILDbestuur met eigen lokale organisatie en 1 bestuurslid werkend ter plekke, controleert de geldstroom, bezoekt de scholen, evalueert schoolse prestaties én sociale vorderingen van de kinderen. Ze blijken het prima te doen. Jonge mensen met een toekomst.

Het bankrekeningnummer is: NL 43 RABO 0308 4230 03 Website: www.stichtingchild.nl