foto-links

raamdom-gr

Extra Collecte voor St. Stiefkinderen van Moeder India

Datum/Tijd
zo 20-10-2019 / 11:30 - 12:00


Karm Marg is een kinderhuis nabij New Delhi dat 22 jaar bestaat uit een initiatief van een reiziger uit Holland samen met een Indiase hulpverleenster. Zij trokken zich het lot aan van straatkinderen uit de laagste kaste die rondom het station van Delhi zwerven. Er is geen overheidszorg voor hen en kansen voor een betere toekomst zijn dan uitgesloten. Alle 60 kinderen die zijn opgevangen in het tehuis krijgen bij hen passende scholing en training w.o. de Engelse taal en internet. Er is veel creatieve vorming. De kinderen ervaren Karm Marg als de vervanging van een ouderlijk huis. Hun kansen na vertrek worden door onderwijs en zorg sterk verbeterd. Soms zelfs tot student aan de universiteit. 

De leiding van het huis bestaat uit een team van 5 Indiase vrouwen. Het maken van tassen, portefeuilles en briefpapier uit weggegooide en afvalmaterialen samen met vrouwen uit het dorp levert Karm Marg de helft van het benodigde inkomen op.

Onze Nederlandse ANBIstichting “Stiefkinderen van Moeder India” ondersteunt KarmMarg.
Elk jaar bezoeken een of meer bestuursleden, op eigen kosten, het huis.
Deze  collecte is voor de vervanging van de afgekeurde oude onveilige bus die in de snikhete zomer de kinderen naar school brengt en producten vervoert.

Bankrekening: NL12 INGB 0008 0381 94 t.n.v. St. Stiefkinderen van Moeder India
Meer informatie via de website: www.karmmarg.org