foto-links

raamdom-gr

Extra collecte voor Musicians without Borders

Datum/Tijd
zo 26-03-2017 / 11:30 - 11:45


Israël, Palestina, de Gazastrook, de Westelijke Jordaanoever….het conflict in het Midden Oosten sleept zich al decennia voort en nog steeds lijkt toenadering tussen partijen verder weg dan ooit. In de vluchtelingenkampen zoals Al Azzeh en Dheisheh en geïsoleerde dorpen op de Westelijke Jordaanoever lijden Palestijnen onder de gevolgen van de voortdurende conflicten, geweld en armoede.

Is het mogelijk om daar een sprankje hoop te laten ontstaan? Musicians without Borders, probeert dat. Wereldwijd organiseert zij projecten met lokale musici om muziek in te zetten als positieve verbindende factor. “War Divides, Music Connects”.

Zo ook op de Westelijke Jordaanoever, waar jonge Palestijnen (vaak leraren en maatschappelijk werkers) worden getraind om muziek-workshops te leiden voor kinderen in vluchtelingenkampen.

Die workshops bieden kinderen niet alleen afleiding en vrolijkheid, maar met zang, dans en

muziekspelletjes leren de kinderen ook om zich op een veilige manier te uiten. Jaarlijks doen bijna 4000 kinderen mee aan deze activiteiten.

In 2017 hoopt Musicians without Borders ten minste 15 nieuwe workshopleiders te kunnen trainen. De kosten daarvan zijn ongeveer 200 Euro per persoon, dus in totaal is ongeveer 3000 Euro nodig.

Meer inlichtingen: www.musicianswithoutborders.org

BANKREKENING:  NL43 TRIO 0390 2715 86 t.n.v. Music without Borders, o.v.v. workshops kind. W.Jordaanoever.