foto-links

raamdom-gr

Extra collecte voor het Het Jeannette Noëlhuis

Datum/Tijd
zo 02-07-2017 / 11:30


Het Jeannette Noëlhuis is een leefgemeenschap in Amsterdam Zuidoost. Onze levensstijl is gebaseerd op eenvoud, gastvrijheid, gebed en directe actie voor een betere samenleving.

Jezus zegt: “Al wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders en zusters, hebben jullie voor Mij gedaan”. Tot de onaanzienlijksten van vandaag horen ook de mensen in onze samenleving die wij het stempel ‘illegaal’ opdrukken. Daarom leven we samen met elf tot achttien mensen zonder papieren die soms nog wel en soms ook niet uitzicht hebben op een verblijfsvergunning.

Naast het bieden van gastvrijheid, waken we ook regelmatig bij het cellencomplex op Schiphol waar mensen worden opgesloten, niet omdat ze iets misdaan hebben, maar alleen omdat ze niet over voldoende papieren beschikken. We zijn erg blij dat de Dominicus in de lijdenstijd ook mee waakt.

We maken twee keer per jaar een krantje. Achterin de kerk, ligt een stapeltje voor wie interesse heeft.
Net als velen van u gaan ook wij op vakantie. Over een paar dagen zullen we met huidige bewoners, en oud-bewoners, ongeveer 35 mensen in totaal, een week vakantie vieren in Schoorl, met zon, zee en vooral veel lol. Dit is ieder jaar een feestje. Het is een periode van ontspanning en voor veel mensen, wiens situatie hier in Nederland ingewikkeld en onzeker is, een verademing. 

Maar het is natuurlijk ook een hele onderneming en daarom vinden we het geweldig dat we vandaag hier mogen collecteren!

bankrekening: NL91 INGB 0002 7258 28 t.n.v. Jeannette Noëlhuis