foto-links

raamdom-gr

Extra Bestemming Collecte: Stichting Onderwijs Oost-Afrika, Elrayanschool

Datum/Tijd
zo 23-08-2020 / 11:30 - 11:45


In een broodarme buitenwijk in Khartoem, de hoofdstad van Soedan, ligt een klein basisschooltje, de Elrayanschool. Daar krijgen zo’n 200 ontheemde Nubakinderen bijna gratis les. De leerkrachten, ook gevlucht voor de oorlog uit de Nubabergen, zijn vrijwilligers. De meeste ouders sprokkelen hun inkomen bij elkaar als dagloners: de vaders veelal als bouwvakker, landarbeider of als sjouwer op de markt, de moeders als was- of poetsvrouw.
De economie van het land is bijna geheel ingestort en de nieuwe regering heeft de grootste moeite de hoge inflatie in te perken. Door de steeds weer stijgende prijzen lijden de kinderen honger. De corona-pandemie heeft de problemen alleen maar verergerd.

De kleine Stichting Onderwijs Oost-Afrika stuurt al jaren maandelijks een bedrag van 500 euro naar het schooltje als tegemoetkoming voor de onkosten gemaakt door de leerkrachten. Sinds begin dit jaar, komt daar maandelijks minstens 250 euro bovenop om de kinderen van ontbijt te voorzien, voor velen van hen de enige volledige maaltijd van de dag. Omdat er naast deze bedragen ook geld nodig is voor het onderhoud van de povere klasjes en voor schoolboeken, is elke extra bijdrage heel erg welkom!

Meer informatie Stichting Onderwijs Oost-Afrika: www.onderwijsoostafrika.nl