foto-links

raamdom-gr

Extra Collecte St. Hors Classe

Datum/Tijd
zo 15-09-2019 / 11:30 - 11:45


Stichting Hors Classe is een bescheiden organisatie die zich sinds 2009 onder meer bezig houdt met onderwijs in het dorpje Yassalam in Mali. Deze gemeenschap van zo’n 700 inwoners is gelegen in een afgelegen gebied op 20 kilometer van de beeldschone Malinese stad Segou.
Minimaal eenmaal per jaar bespreken wij met de dorpsbewoners van Yassalam wat een volgende stap zou kunnen zijn.
In het verleden hebben we 3 schoolklassen gerealiseerd naast de drie die al eerder waren gebouwd. Eigenlijk al vanaf het begin werd door de directeur van de school de noodzaak van een watervoorziening bij de school aangegeven.
Het antwoord bij de jaarlijkse vergadering was dan ook: Een waterpomp bij de school en de moeilijk te onderhouden groentetuin achter de school. Er is daar een put, maar die geeft al jaren geen water meer.
Water bij de school is natuurlijk reuze relevant, maar wij hadden tot dit moment niet een betrouwbare weg om dat te realiseren. De directeur van de school had al wel eens geïnformeerd wat de kosten van een pomp zouden zijn, maar het was hem al snel duidelijk dat die niet tot de financiële mogelijkheden van het dorp behoren. (meer dan 6.000 euro!)
Onlangs kwam het gesprek dus weer op de wenselijkheid van een forage (waterpomp). Ditmaal werden wij vergezeld door onze Malinese vriendin Ami die, geraakt door de povere levensomstandigheden van de dorpelingen, besloot haar netwerk in te zetten.
Een goede relatie van haar, een indrukwekkende ondernemer met het postuur van Hendrik VIII stond binnen twee dagen voor onze neus. Hij is met één van de onderwijzers meteen een researchbezoek gaan brengen aan Yassalam.
Hij ziet mogelijkheden de pomp te plaatsen voor een prijs die niet te weigeren is. Met gezwinde spoed zijn wij op zoek naar het benodigde bedrag. 1.750.000 cfa. = 2675 euro.
De bijdrage van het dorp is de aanleg van een betonnen basin rondom de pomp.
Wij hopen dat we de realisatie van deze watervoorziening voor elkaar krijgen en daarom doen wij voor deze investering een oproep aan de Dominicusgemeente voor een bijdrage.

BANKREKENING: ST. HORS CLASSE NL39 INGB 0005 6417 11

Website: http://kanagaproducties.com/stichtinghc.html