foto-links

raamdom-gr

Extra Collecte: Forgotten People, Stichting Bootvluchtelingen

Datum/Tijd
zo 09-02-2020 / 11:30 - 12:15


Forgotten People
Op 18 februari vertrek ik, Gerrit Sepers,  naar Lesbos om als vrijwilliger van de Stichting Bootvluchteling te gaan werken in kamp Moria. De leefomstandigheden zijn momenteel onbeschrijflijk slecht. Het kamp is berekend op een bewonersaantal van 3100 mensen. In korte tijd uitgegroeid tot ruim 20.000. Er is een groot provisorisch tentenkamp met tentjes of zelfgebouwde onderkomens. Er zijn nu meer inwoners in Moria dan in het hoofdstadje Mytilini. 
Dat geeft veel onrust bij de lokale bevolking en bij vluchtelingen. De Griekse overheid en Europa doen weinig tot niets. Wij hebben hier de grens van onze beschaving overschreden. Dat is mijn motivatie om te gaan.  
Op avondspreekuren van 16-23 uur zien wij dagelijks 200 patiënten met 3-4 artsen plus assistenten. We zien vele getraumatiseerde mensen met psychoses, depressies, Toenemend onderling geweld zorgt voor ernstige steekwonden. Door slechte hygiëne vele infecties en ondermaatse voeding groeistoornissen bij de kleinsten. Er ook komt er open tuberculose voor. Er zijn vele soorten geneesmiddelen e.d. nodig. Verwijzingen naar een ziekenhuis blijft een groot obstakel. 
Stichting Bootvluchteling geeft ook andere hulp. Zij runt een school en community centrum. Bieden dagelijks onderwijs aan kinderen en volwassenen. Er is een team van psychologen voor trainingen en hulp bij stress en andere psychische klachten.
Stichting Bootvluchteling draait hoofdzakelijk op bevlogen vrijwilligers. Elke euro telt! Geef alstublieft met gulle hand!

Bank: NL97 RBRB 0918 9326 37 t.n.v. Stichting Bootvluchteling.

Meer informatie via de  website: www.bootvluchteling.nl