foto-links

raamdom-gr

Extra bestemming collecte: St Sanjuna

Datum/Tijd
za 03-04-2021 / 21:30 - 21:45


Onze stichting Sanjuna ondersteunt lokale initiatieven van de bevolking in Guinee Bissau, één van de 10 armste landen in de wereld. We richten ons op projecten op het gebied van onderwijs, gezondheid, sport en cultuur. Financiering komt via een kleine kring van vaste donateurs en incidentele giften.

Onze uitvoerend coördinator, Vincent Kuyvenhoven, heeft in de tachtiger jaren als arts in Empada gewerkt en bezoekt Empada nu 2x per jaar. Hij spreekt de taal goed en heeft een groot netwerk. Afgelopen jaren ondersteunden we de bouw van 6 scholen, verstrekten we beurzen aan basisschool- en lyceumleerlingen en leverden computers plus een zonne-energiesysteem voor het lyceum. Jaarlijks bouwen we 30 betonnen watertanks van 5.000 liter voor schoon drinkwater en sponsoren we sporttoernooien.

In 2020 heeft Sanjuna financiering gevonden voor de bouw van 2 schoollokalen in het dorp Madina de Baixo. Als gevolg van corona heeft de scholenbouw tijdelijk stil gelegen. Dankzij een bezoek van Vincent afgelopen januari is de bouw nu gestart !

De opbrengst van de collecte willen we besteden aan meubilair voor deze school in Madina de Baixo. Het meubilair wordt door de plaatselijke bevolking zelf gemaakt.
Wij bevelen dit doel warm aan: met meubilair in de nieuwe lokalen kan het onderwijs starten !

Meer informatie via: www.sanjuna.nl