foto-links

raamdom-gr

Extra bestemming collecte: St. Onderwijs Oost-Afrika/Soedan.

Datum/Tijd
zo 28-05-2023 / 11:15 - 15:45


Sinds half april woedt er in Soedan een wrede oorlog tussen twee meedogenloze tirannen. Mensen lijden honger, worden geplaagd door terreur en leven in voortdurende angst.
Zo ook de leerlingen en de docenten van de Elrayanschool. De enige school in de wijde omgeving waar christelijke én islamitische godsdienstlessen worden gegeven omdat leerlingen uit beide godsdiensten naar deze school komen.
De Elrayan basisschool ligt in een straatarme buitenwijk van Khartoem. Daar krijgen meer dan 400 ontheemde Nubakinderen bijna gratis les. De leerkrachten zijn vrijwilligers.
De meeste ouders sprokkelen hun inkomen bij elkaar als dagloners, de moeders werken als was- of poetsvrouw.
De Stichting Onderwijs Oost-Afrika stuurt al jaren maandelijks 700 tot 900 euro naar de Elrayan school, als tegemoetkoming voor de onkosten en zo mogelijk een dagelijks ontbijt, voor velen de enige volledige maaltijd van de dag.
Omdat er naast deze bedragen ook geld nodig is voor het onderhoud van klaslokalen, schoolboeken en bijlessen, is elke extra bijdrage zeer welkom.
Wij en de docenten en leerlingen van de Elrayanschool zijn heel blij dat de Dominicus heeft besloten deze collecte te bestemmen voor bijlessen en een kopieerapparaat. Nu helemaal!

Voor meer informatie zie: honderwijsoostafrika.com/